Firmă ilfoveană IRIDEX va construi staţiile de transfer a deşeurilor de la Fălticeni, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, le va redimensiona pe cele din Gura Humorului şi Vatra Dornei şi va amenaja centrele de colectare aferente.
Astăzi, la sediul Consiliului Judeţean a fost semnat contractul în valoare de 10.538.203 lei fără TVA.
Obiectivul fălticenean va fi amenajat în apropierea staţiei de epurare şi va avea o capacitate de 27.600 tone pe an.
Preşedintele Consiliului Judeţean, CĂTĂLIN NECHIFOR, a declarat că durata de execuţie a proiectului este de 12 luni, dar speră ca acesta să fie finalizat până în noiembrie.
“Dezideratul nostru este să obţinem şi venituri, dar şi un judeţ curat prin colectarea selectivă hârtie – carton, sticlă, metal, plastic şi gunoiul menajer tratat separat.
Fiecare staţie de transfer va fi dotată cu unitate de cântărire, birouri modulare pentru personal, alte echipamente specializate.
Vor fi containere pentru deşeuri voluminoase – textile, mobilă, containere pentru acumulatori auto, butelii de gaz.
Transportul deşeurilor spre depozitele de la Moara şi Pojorâta se va face în camioane închise, conform normelor europene”.
La rândul său, directorul general al firmei IRIDEX, VALENTIN TEODOROV, a ţinut să precizeze că proiectul staţiilor de transfer a deşeurilor şi centrele de colectare reprezintă “o lucrare care, din punctul nostru de vedere, nu prezintă dificultăţi de execuţie.
Sper ca la sfârşitul lunii noiembrie să o finalizăm, am mai făcut lucrări similare în judeţele Bistriţa Năsăud, Timiş, Argeş şi Bacău.
Societatea noastră este pregătită cu personal, cu utilaje, cu tot ce trebuie, ca să o facem repede şi bine”.
Proiectul Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Suceava, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu din Fondul European de Dezvoltare Regională, are o valoare totală de 218.045.617 lei fără TVA.
În perioada următoare se vor derula şi licitaţiile pentru dotarea localităţilor sucevene cu 1.250 puncte de colectare tip platformă, 40.000 containere compost pentru resturi biodegradabile şi 6.600 containere diferenţiate.
Dan PASCARU
Ziarul de pe Net
mai bine ar face puncte de colectare a deseurilor mai aproape de blocuri; cel putin pe strada MAIOR IOAN trebuie sa cauti cu interes un punct de colectare a deseurilor de orice fel , mult timp, pentru ca vor gasi un asemenea punct doar la multe sute de metri distanta da casa lor; a fost un punct de colectare a deseurilor pe categorii in spatiul de la casa de cultura , iar dupa ce usl a devenit majoritate in conducerea orasului a fost desfiintat; pe pricipiul ;’nu suntem gunoaie’.