Apropierea sărbătorilor de Paşte bulversează activitatea medicilor şi inspectorilor veterinari.
Legislaţia schimbată recent, care prevedea interzicerea sacrificării mieilor în centre de tăiere temporare, a fost schimbată, atfel încât această activitate este din nou permisă.
În cazuri excepţionale, sacrificarea mieilor poate fi realizată şi în spaţii amenajate temporar, în care să se asigure supravegherea sanitară veterinară, dar numai în perioada 11 – 19 aprilie, între orele 6 – 17.
Direcţia Sanitară Veterinară va permite înfiinţarea spaţiilor amenajate temporar numai dacă în anul precedent nu au fost constatate abateri de la legislaţia în vigoare şi dacă sunt respectate toate condiţiile de igienă.
În perioada 7 – 19 aprilie va fi asigurată permanenţa la nivelul Direcţiei şi a circumscripţiilor din judeţ, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, vor fi afişate numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.
Marcarea carnii de miel rezultată în urma sacrificărilor în spaţiile amenajate temporar se realizează cu o marcă de sănătate de formă rotundă cu diametrul de 3,5 cm, în interiorul căreia este înscris indicativul judeţului urmat de codul numeric acordat de Direcţia judeţeană.
Dan PASCARU
redactor de stiri
reporter@ziaruldepenet.ro
Ziarul de pe Net