Direcţia de Sănătate Publică desfăşoară verificări la restaurantele şi pensiunile care vor primi turişti în minivacanţa de Paşte.
Acţiunile vizează în special Putna, Suceviţa, Voroneţ şi Mănăstirea Humorului, în alte zone controalele urmând a fi realizate prin sondaj.
Inspectorii Direcţiei vor să afle dacă unităţile care oferă cazare asigură curăţenia în camere, dispun de cele 3 rânduri obligatorii de lenjerie şi dacă aceasta este spălată şi dezinfectată cum trebuie.
De asemenea, ei sunt interesaţi cum sunt păstrate alimentele, modul şi locul în care acestea vor fi prelucrate.
Şeful DSP, LUDOVIC ABIŢEI, precizează că, în ultimii ani, “condiţiile de cazare s-au îmbunătăţit considerabil, nu mai sunt aşa multe probleme, deoarece au crescut atât implicarea agenţilor economici, cât şi cerinţele turiştilor.
Totdeauna înainte de Paşti verificăm pensiunile, cazarea, meniurile propuse şi provenienţa alimentelor.
În ultimii ani investitorii au cam înţeles că nu-i iertăm dacă sunt probleme majore şi decât să aibă probleme…
Mai ales că există riscul să le anulăm orice activitate…“