Comunicatorul de presă al Direcţiei Sanitare Veterinare Suceava, VASILE SEMENIUC, a emis astăzi un comunicat fad, care nu reuşeşte să spună nimic interesant.
ZdpN îl prezintă integral, cu menţiunea că solicitarea noastră referitoare la amănunte în legătură cu acţiunile întreprinse, sancţiuni aplicate ş.a.m.d. nu a primit nici un răspuns.
In scopul prevenirii aparitiei toxiinfectiilor alimentare in perioada sarbatorilor PASCALE cand in mod traditional consumul unor cantitati de alimente creste considerabil D.S.V.S.A. SUCEAVA a intensificat actiunile de supraveghere si control sanitar veterinar.
Aceste actiuni au urmarit intregul traseu al alimentelor: de la crestere, sacrificare, procesare, depozitare, comercializare a produselor alimentare de origine animala si nonanimala.
Conducerea D.S.V.S.A.SUCEAVA a luat urmatoarele masuri:
– A fost stabilit un program de lucru.
-A fost asigurata permanenta la nivelul D.S.V.S.A. SUCEAVA, circrcumscriptiilor sanitare veterinare si pentru controlul alimentelor, medici zonali din judetul SUCEAVA in perioada 07.04.2014 – 19.04.2014.
– A fost verificata implementarea legislatiei sanitare veterinare privind regulile generale si specifice de igiena si sanatate animala:
– carne (miel), identificarea mieilor, documente insotitoare, mijloc de transport autorizat sanitar veterinar, asomarea, examen antemortem si examen post mortem, aplicarea stampilelor pe carcasele de miel care garanteaza ca acea carcasa a fost controlata sanitar veterinar si este buna de consum, emiterea certificatelor sanitare veterinare pentru carcasele din abatoare, conditiile de depozitare, conditiile de comercializare.
– Ouale si produsele din oua : efectuare examenului ovoscopic de catre personalul sanitar veterinar de la nivelul C.S.V.C.A. din judet, interzicerea comercializarii oulelor cu coaja crapata, verificare a modului de etichetare si ambalare a oulelor.
– Lapte si produse derivate din lapte : verificarea comercializarii laptelui si a branzeturilor in pietele agroalimentare, permitand comercializarea lor doar de catre persoanele care sunt inregistrate si verificate de catre Inspectorii D.S.V.S.A. SUCEAVA.
– Peste si produse din pescuit : se verifica proveninta pestelui, documente insotitoare, mijlocul de transport autorizat, spatii de comercializare autorizate sanitar veterinar.
In concluzie siguranta alimentelor este obiectivul principal urmarit de catre D.S.V.S.A. SUCEAVA pe intregul lant alimentar de la productie pana la comercializare a alimentelor de origine animala si nonanimala.
Dan PASCARU
redactor de stiri
reporter@ziaruldepenet.ro
Ziarul de pe Net
Sursa foto: www.jupanu.ro
Ce figură de…geambaş de Dumbrăviţa are tipul ăsta…De aia şi bate aşa de frumos apa-n piuă.