17.300 de hectare de teren şi 15.730 de capete de animale din judeţul Suceava erau evidenţiate, anul trecut, ca făcând parte din sistemul de agricultură ecologică.
Potrivit unei informări pe această temă, prezentată în şedinţa Colegiului Prefectural de astăzi de către consilierul BEATRICE BOTUŞANU ( foto ) de la Direcţia pentru Agricultură, judeţul nostru deţine primul loc la nivel naţional.
În ceea ce priveşte produsele tradiţionale, judeţul Suceava este caracterizat de vechi tradiţii în ce priveşte creşterea animalelor cu preponderenţă a bovinelor şi ovinelor, apicultură, cultivarea cartofului, porumbului, legumelor şi fructelor precum şi de valorificare a fructelor de pădure.
În prezent, sunt atestate 126 produse tradiţionale la un număr de 25 de procesatori, dintre care 13 în domeniul prelucrării laptelui, 11 în cel de procesare a cărnii şi peştelui şi unul în domeniul băuturilor ( bere ).
“Această situaţie se datorează în bună parte mediului concurenţial existent, exigenţelor noilor reglementări în ce priveşte modul de atestare, cât şi lipsei de reprezentare unitară a intereselor acestor producători în relaţiile de piaţă şi cele cu instituţiile abilitate” a precizat BOTUŞANU.
Dan PASCARU
redactor de stiri
reporter@ziaruldepenet.ro
Ziarul de pe Net