În perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, Direcția Sanitară Veterinară Suceava a intensificat acțiunile de supraveghere și control atât în domeniul sănătății animalelor, cât si pe linie de siguranță alimentară, monitorizand starea de sănătate a animalelor supuse sacrificării și modul în care este produsă, depozitată, transportată și valorificată carnea de porc destinată consumului.
“Au fost controlate 5 târguri de animale unde au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale de 2.400 lei din cauza comercializării animalelor fără documente sanitar veterinare.
Au fost verificate 6 unități de abatorizare, 13 de procesare produse din carne, 4 măcelarii, 13 carmangerii, 19 pensiuni, 8 laboratoare de cofetărie-patiserie, 39 restaurante, 6 depozite alimentare și 64 de supermarketuri și magazine alimentare” a precizat șeful DVS LEON POSTOLACHE.
În urma controalelor au fost aplicate 16 sanțiuni contraventionale în valoare totală de 13.600 lei și 14 avertismente scrise.
Pentru garantarea salubrității cărnii de porc au fost efectuate 4.100 examene trichineloscopice pentru carnea din gospodăriile populației, nefiind depistate cazuri de trichineloză.
Dan PASCARU