Pe 23 decembrie 1989, fostul oficios al Partidului Comunist Român Zori noi își schimbă denumirea în Suceava, dar, veți vedea, nu pentru multă vreme.
Este publicat comunicatul FSN, iar materialul de deschidere scoate în evidență că „un nou suflu – al libertății, al democrației autentice, al respectului față de oameni – a cuprins întregul spațiu românesc, întreaga simțire românească”.
Nu lipsesc nici apelurile către cetățeni.
La întreprinderea de morărit și panificație iese din cuptoare “pâinea libertății, este ordine, disciplină, procesul de producție se desfășoară normal”.
La fel la întreprinderea de confecții.
Considerațiile revoluționare ( “Sub ochii noștri se naște o istorie a autenticei democrații și egalități, o istorie a respectului față de om și față de valorile morale” ) sunt întregite cu fotografii de la manifestările din centrul orașului.
Totuși, sunt reliefate și probleme, mai exact unii cetățeni „s-au dedat la acte de distrugere a unor magazine, a unor bunuri care sunt ale poporului”.
Întreaga lume salută revoluția română, lucru reflectat pe larg în ultima pagină a Sucevei.
Pe 23 decembrie 1989, la București și în alte orașe continuă luptele de stradă între forțele armate și așa-zișii teroriști.
Chemați să întărească paza aeroportului Otopeni, 40 de militari sunt ciuruiţi de dispozitivele de apărare, care i-au luat drept terorişti.
Ion Iliescu anunţă la posturile de radio şi televiziune arestarea cuplului Ceauşescu.
Elicopterul care-i aducea în Bucureşti, în stare de arest, pe generalii Constantin Nuţă şi Velicu Mihalea este distrus în aer de armată.
TEODOR PUȘCAȘU