@ Mare brambureală cu scuarul de pe strada Sucevei, după ce ZdpN l-a citat pe G.C.C. cum că polițaii nu vor defel să întrerupă bordurile de la un capăt la altul. Oamenii din zonă și-au spus nemulțumirile mai întâi în surdină, apoi pe site, au căpătat curaj, s-au adunat, s-au consultat, au spus că fac memoriu, iar în tot ăst timp G.C.C. a stat să vadă din ce parte bate vântul. Cum încă nu s-a lămurit pe deplin, mai așteaptă… Chestia e că șefii din poliție o țin pe-a lor, nici nu vor să audă de “găuri” în scuar, îi trimit pe contribuabili, să se convingă, la intrarea în Iași, să vadă acolo sensuri tot înainte.
@ Continuă să cadă cărămizile din zidul bibliotecii, dar de nicăieri de ajutor nu-i semn, vorba lui Păunescu… Locatarii de vizavi sunt prinși acum cu mutarea maternității, cu strada Sucevei, cu ștrandurile, cu spitalul ( parcă mai puțin decât înainte ), așa că mai tango cu cultura. Bine măcar că s-a îngrădit spațiul la intrarea în bibliotecă, cititorii n-au decât să fie atenți, iar angajații să ciulească bine urechile și la primul trosnet mai lugubru să-și ia rapid catrafusele și să iasă pe usă afară. Cică soluția a venit, normal, tot din partea lui G.C.C., care e adeptul atragerii de fonduri europene pentru refacerea clădirii. Dar la cum se “mișcă” atragerea acestor fonduri, n-ar fi exclus să „întărim” pereții cu proptele.
@ Retragerea directoarei celui mai important colegiu i-a luat cam pe nepregătite nu numai pe șefii de la locală, ci și pe colegi. Dacă vorbim de șefii de partid, unul de la județeană sigur nu a fost contrariat, ba chiar și-a frecat fericit mâinile… Colegul rămas în funcție s-a arătat cam nemulțumit că este lăsat baltă tocmai acum, înaintea examenelor, da’ n-a avut ce face, asta-i viața, a trebuit să se obișnuiască cu ideea. Nu mai este un secret pentru nimeni, colegii de catedră ai lui G.C.C. acced rapid la funcții de conducere, dar asta e foarte bine, pentru că o minte sănătoasă poate exista numai într-un corp sănătos ! Hai, mai puține bârfe și mai multă mișcare !
DANIEL BOGHIȚA
stimabililor,in primul rand va rog aveti grija la editare,cam mancati litere,fara suparare,iar apoi,in legatura cu scuarul de pe str.Sucevei ar trebui sa se puna problema,parerea mea,din punct de vedere al asistentei sanitare in caz de urgenta. Ce drum va urma o ambulanta in cazul in care va fi o solicitare de la 112 pe sensul de intrare in oras dinspre Suceava daca scuarul este continuu.Va merge pana la Bunesti si va intoarce? Sau va fi chemata o ambulanta de la Suceava si pana vine “bolnavul e vinovat daca decedeaza?”Sau in cazul unui incendiu,pompierii merg tot pana acolo si intorc ca sa ajunga la incendiu?Sau vin cei de la Suceava ca au drumul drept si nu trebuie sa intoarca?Cred ca cei de la Politia Falticeni ar trebui sa gandeasca mult mai profund problema.Si nu numai ei.Si PRIMARIA!!!!Si toti cei ce au un cuvant de spus in aceasta privinta! Le dau dreptate celor de pe strada Sucevei!!!!
Si cine este G.C.C.? este o sursa autorizata la stirile de mai sus? Trebuie sa stim cine este,nu numai eu, fiindca nu vreau sa fiu deplasat cu comentariile mele,cu toare ca mi se par rezonabile si in acord cu multi alti cetateni,cu toate ca eu nu locuiesc pe str.Sucevei,dar mi se par lucruri esentiale intervetiile pompierilor si a celor de la Ambulanta.Va multumesc!
G.C.C.= Gheorghe Cătălin COMAN, primarul municipiului Fălticeni.
De fapt, cei care sunt împotriva înfiinţării unor alveole în scuarul de pe strada Sucevii sunt mai mult ca sigur Coman şi cu Poliţia Rutieră din Fălticeni şi nu cei de la Poliţia Rutieră judeţeană. Vă spun din experienţa cu trecerile de pietoni de pe Sucevii înfiinţate în 2010, cînd tot cei de-aici, ex-primarul Tofan şi unul Sîrbu de la Circulaţie s-au împotrivit vehement. Aceeaşi placă cu “fluidizarea circulaţiei” mi-a fost dat s-o aud atunci din gura lui Sîrbu. Unul din “argumentele” pe care le aducea era chipurile şi faptul că strada Sucevii se suprapune cu E85. Desigur că bazaconiile astea cu fluidizarea traficului nu aveau nicio legătură cu situaţia reală din teren, avînd în vedere că E85 străbate zeci de localităţi comune şi oraşe, unde pentru traversarea europenei existau treceri de pietoni. Dar, ce să le ceri unor “yes-mani”, care în loc să analizeze necesitatea şi oportuninatea unor măsuri din punct de vedere profesional, nu fac decît să stea umili şi cocoşaţi în faţa factorului politic local, indiferent de culoarea acestuia?
Tablagiul Sirbu este in masura sa se opuna scuarelor de pe str.suceve?Rau am ajuns si ne meritam soarta.