*contribuabilii care doresc să plătească dări mai mici pot face sesizări la camera 24 de la Primărie sau la telefon 0230. 544. 942
Proiectul inițiat de consilierul GHEORGHE ALDEA, referitor la stabilirea unor cote minime de impozitare pentru persoanele fizice și juridice din municipiul Fălticeni, este în dezbatere publică.
Asta după ce primarul CĂTĂLIN COMAN nu a fost de acord să includă proiectul pe ordinea de zi a ședinței din 15 martie, așa după cum ați aflat numai din ZdpN.
CITEȘTE
Proiectul lui ALDEA este prezentat pe pagina de net a Primăriei Fălticeni, la secțiunea anunț de transparență decizională.
ALDEA a cerut pe 29 februarie a.c. modificarea HCL 125 / 2015 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale aplicabile în anul fiscal 2016, și propune 3 scăderi de taxe.
În primul rând, modificarea cotei de impozitare de la 0,1 % la 0,08 % pentru clădiri rezidențiale și clădiri anexe aflate în proprietatea persoanelor fizice, apoi diminuarea de la 1,3 % la 0,2 % pentru clădiri nerezidențiale persoane fizice.
O altă propunere se referă la modificarea cotei de impozitare de la 1,3 % la 1,1 % pentru clădirile nerezidențiale ale persoanelor juridice.
Persoanele interesate pot trimite propuneri, sugestii și opinii până cel târziu vineri – 25 martie la camera 24 sau la fax 0230. 544. 942.
DANIEL BOGHIȚĂ
Sustin!
si eu sustin aceasta initiativa dar nu stiu daca si gontariu,bulaicon sunt de acord!
Un om care face ceva pentru falticeneni..Succes domnule Aldea meritati sa fiti primar
noua somatie adresata de cei de la Caritatea a aparut. Mai mult ca sigur maternitatea va fi fortata sa plece din actualul sediu. Domnul Aldea si Morosanu trebuie sa-si asume ce au declarat toamna trecuta.
Sa vedem cum va fi Falticeniul fara maternitate.
Nu spuneţi ce au declarat Aldea şi Moroşanu toamna trecută, însă nici nu contează ce au declarat. Iată ce contează! Pe 8 septembrie 2015, primarul Coman a solicitat Fundaţiei Caritatea să accepte data de 31 decembrie 2015 ca dată limită de evacuare a maternităţii. În aceeaşi zi a venit prin fax următorul răspuns: ”În urma solicitării dumneavoastră și având în vedere lucrările necesare pentru relocarea activității unității medicale într-un alt spațiu, vă aducem la cunoștință că suntem de acord ca predarea imobilului de pe strada Sucevei nr. 99, proprietatea subscrisei, să fie făcută până cel târziu la data de 31.12.2015”. Pe 11 septembrie, consilierii locali au aprobat schimbarea destinaţiei şcolii de pe Ion Creangă în unitate medicală, VOTUL CONSILIERILOR LIBERALI FIIND DECISIV. Cine este vinovat că şcoala nu a fost transformată în maternitate până la termenul cerut de însuşi primarul Coman? Cine este vinovat că abia în aceste zile se hotărăşte cui va fi atribuit contractul de lucrări pentru reamenajarea clădirii şcolii? Cine este vinovat că lucrările vor dura şase luni, cam tot atât cât mai trebuie pentru finalizarea lucrărilor la spitalul nou? Nu se va ajunge la ce au spus în repetate rânduri consilierii liberali, să nu se risipească bani pe reamenajarea şcolii şi să se aştepte încheierea lucrărilor la spital?
arhivistule te rog sa cauti pe youtube sedintele de consiliu local, sa vezi cum au pus cei din Pnl problema, vezi ce cerinte au avut.
cum acel spatiu are un proprietar si anume Fundatia, maternitatea neavand un contract semnat si de Fundatia caritatea,ar trebui sa ne gandim daca o plata de 2500ron nu este cumva de rasul curcilor.
Fii mai explicit, o, Zeule, nu știu ce vrei să spui! Ai însă dreptate, valoare chiriei este de rîsul curcilor! Chiria a fost negociată la sînge de primarul Vasile Tofan, cu foarte mult sub valoarea reglementată prin lege. Primarul Coman negociază doar electoral, cu vorbe, el a spus de nenumărate ori că maternitatea s-a retrocedat cum s-a retrocedat, că el nu era, că el nu știe, că fostul primar, dar el nu acuză, dar el nu știe, bla bla bla. Retrocedarea clădirii maternității nu putea fi împiedicată de primărie, a fost decisă de Comisia Națională pentru Restituirea Proprietăților, a fost vorba de o restituire în natură. Așa au fost retrocedate Clubul Copiilor și Elevilor, Secția Dermato-Venerice, biblioteca Colegiului Băcescu etc. În 2009 Cătălin Coman era consilier local, problema maternității a fost prezentată în consiliul local, el a știut foarte bine ce s-a întîmplat.
din cate se pare guvernul nu mai da bani pentru terminarea spitalului si ce te faci cu cerele 6 luni pentru terminarea spitalului!?
De situatia spitalului se stie din 2008.Eu am cautat ce a dat de inteles Zeus si am ajuns la un filmulet cu directorul Fundatiei care spunea ca Tofan si Flutur l-au asigurat ca pana in 2012 spitalul va ti terminat. au trecut aproape 7 ani si nimic. Tofan a stiut ce se intampla si nu a facut nimic Consilierii locali dupa cat timp au aprobat schimbarea destinatiei!? eu cred ca a durat cam 2 luni.
Aldea si cu Morosanu (din partea PNL) au spus ca se vor duce ei sa negocieze prelungirea perioadei in care Fundatia ne lasa maternitatea si care au fost rezultatele concrete ale negocierii?Avem somatia, fundatia a semnat niste acte cu Penny si iti dai seama ca Penny pune presiune pe fundatie. La un moment dat se va pune in aplicare aceasta somatie.
ARHVISTULE, gandeste-te ca din 2014 a cam expirat acea intelegere cu primaria si spitalul. Fundatia poate cere (printr-un proces) din urma plata chiriei (atat cat vor considera ei, pot sa ceara 5000 ron, 10000 ron, 20000 ron/luna) pe cele 29 de luni. Mai mult ca sigur fundatia va castiga in instanta si primaria va trebui sa plateasca acea suma (deci bani risipiti) si cladirea aia de la scoala 5 va ramane asa cum este si astazi 23 martie 2017
CE TREABA AU IMPOZILELE LOCALE CU MATERNITATEA?
O, Jacque*, comună în departamentul Hautes-Pyrénées din sudul Franței, care avea în 2009 o populație de 66 de locuitori și care are suprafața de 187 ha, vânt dinspre V cu 14 km/h și umiditate de 64 %! 🙂 Guvernul nu mai dă bani deoarece Coman, așa cum singur recunoaște, mai are în cont 3,2 milioane de lei de la bugetul de stat pe care, bolnav de neputință, nu i-a cheltuit în 2015. Tofan și Flutur nu puteau să-l asigure pe directorul fundației că spitalul va fi gata pînă în 2012. În primul rînd pentru că legea prevedea o perioadă obligatorie de închiriere a imobilului retrocedat de cinci ani, adică pînă în 2014, în al doilea rînd pentru că Tofan a semnat contractul de execuție a lucrărilor în decembrie 2011. Fundația nu poate să ceară retroactiv sume în plus față de chiria negociată inițial, cu atît mai mult cu cît a fost implicit de acord cu valoarea chiriei prin încasarea acesteia. Plus că fundația nu poate veni cu portăreii pur și simplu, este nevoie de o acțiune în instanță pentru evacuarea chiriașului, ceea ce înseamnă luni și luni de judecată.
* potrivit Wikipedia
arhivistule… imi placi DAR. Urmareste acel material de pe youtube si vei constata ca actualul manager al spitalului,dar si directorul Fundatiei au RECUNOSCUT amandoi ca intre cele 2 institutii nu exista un contract de inchiriere (incepand cu 2014). Ba poate veni cu portareii, pentru ca vezi tu Arhivistule, nu ai acel contract de inchiriere a cladirii de pe strada sucevei, si minune ca acolo fundatia Caritatea este proprietara.
Dacă Fundația Caritatea are în cont chiria pe luna februarie 2016, rămâne cum am spus eu.
Fara DACA, pentru ca Fundatia poate sa puna problema pentru luna martie.. si atunci out
Si uite asa scade natalitatea in Falticeni si o s-a dispara cetatenii platitori de taxe si impozite.
OUT,da,dar dureaza.Are nevoie de ordin judecatoresc de evacuare.Asta dureaza cel putin 2 termene de de zile.Apoi contestatie la curtea de apel cel putin 2 termene de 15 zile.Apoi decizia de evacuare urmeaza contestatie la executarea deceziei.tot in instanta ,iar vreo 60 de zile,ceea ce face ca reala evacuarea abia in mini 7luni,daca primaria are juristi buni!
arhivistule,zeul,a!a!a! si altii … articolul publicat este pentru diminuarea taxelor si impozitele oamenilor din acest oras nu despre Caritatea jidanilor…