Restaurantul Mago Ceram din Marginea, la care au mâncat turiștii care au suferit toxiinfecții alimentare la finalul anului trecut, a fost închis temporar de Direcția Sanitară Veterinară.
Controlul derulat de Direcția de Sănătate Publică nu a putut stabili cauza toxiinfecțiilor alimentare.
Principala supoziție avută în vedere a fost că turiștii intoxicați cu mâncare nu s-au putut îmbolnăvi în altă parte.
5 turiști din județul Galați ( dintr-un grup de 18 ), care au mâncat ciorbe și ciolan afumat la Mago Ceram au avut nevoie de îngrijiri de câteva ore la spitalul Cîmpulung Moldovenesc.
DSV și DSP au aplicat conducerii restaurantului amenzi totale de 4.000 lei pentru că personalul angajat nu deținea carnete de sănătate cu analizele medicale la zi, în local nu existau produse dezinfectante, iar gazdele nu au păstrat contraprobe de alimente pentru o perioadă de 48 de ore.
Directorul adjunct DSP Cătălina Zorescu a spus că toxiinfecțiile alimentare “au fost posibile” la restaurantul din Marginea, în lipsa probelor recoltate de la pacienți.
Pentru ca neclaritățile legate de acest caz să persiste, ea a afirmat că ”dacă mâncarea servită la pensiunea din Marginea ar fi fost cauza, probabil ar mai fi apărut și alte cazuri”.
Turiștii gălățeni au fost cazați la o pensiune din Vatra Moldoviței și au mâncat cina la Marginea.
DAN PASCARU