Mugur Andronic va fi noul cetățean de onoare al municipiului Suceava, dacă legislativul local va aproba, în ședința din 26 ianuarie, proiectul înaintat de primarul Ion Lungu.
Propunerea a venit din partea medicului Ioan Iețcu, la rândul lui cetățean de onoare al orașului.
Andronic ( 62 ani ) s-a născut la București din părinți bucovineni, a absolvit Facultatea de istorie și filosofie București, în 1992 a devenit șeful secției de arheologie a Muzeului Bucovinei, iar în 2003 director general adjunct al instituției (și-a dat demisia în 2007).
Președinția României i-a decernat lui Mugur Andronic ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler pentru numeroasele realizări în domeniul arheologiei.
Andronic și-a pus semnătura pe 20 de lucrări tipărite și pe 46 de articole de specialitate.
DAN PASCARU
Sursă foto : LinkedIn
NU REPREZINTĂ SUCEVENII ACEST INDIVID.CARTI SCRISE ARE SI BECALI SI TOT PUSCARIASUL!!NU STIM CINE ESTE SI CU CE A CONTRIBUIT PENTRU ACEST ORAȘ!!!IEȚCU SA-L FACA CETATEAN DE ONOARE PENTRU CABINETUL SAU PARTICULAR!!!
Mai Nety. Ori esti un dusman personal al persoanei, ascuns sub pseudonim, ori esti in afara de cultura, ambele situatii deosebit de grave. Premiul Academiei Romane, decoratia prezidentiala, premiile obtinute la carti, studiile despre arheologia Bucovinei si ale municipiului Suceava, romanul istoric de mare succes In umbra marilor imperii ucigase, tradus in italiana si engleza, disponibil pe toata planeta pe sistem electronic Amazon, sunt realizări pe care poate multi cetateni de onoare ai orasului nici nu le-au avut. Prin urmare ai dat dovada fie de rautate, fie de incultura, fie – mai grav – de amandoua.
Un cunoscator.
ca sa nu mai spun de cele două volume ale Istoriei Bucovinei (premieră absolută mondială ca şi cuprindere cronologică) unde estre tratată şi istoria a ceea ce urma să fie Suceava, sau de activitatea de voluntariat de peste un sfert de veac în domeniul cultural, incluzând aici şi galele decernării premiilor “Crucea Sfântului Ştefan cel Mare” pentru scriitori – inclusiv – suceveni, în cadrul Festivalului cultural pentru tineret “Ştefan cel Mare”. Despre realizări se pot – şi s-au scris – pagini întregi. Şi se vor mai scrie, spre invidia duşmanilor personali. Dar cand preşedintele celui mai înalt for ştiinţific al României i-a recunoscut oficial meritele, ca şi preşedintele României, nu ai găsit prilej sa te apuci de astfel de gesturi care nu iti fac cinste. Sub anonimat nu faci decat sa-ţi ascunzi neputinţa…si caracterul… Hai da-ţi numele sa te cunoasca macar asa sucevenii…