Azi, Gheorghe Flutur a fost reales președinte al PNL Suceava cu voturile a 977 de delegați ( din 984 ) în cadrul alegerilor din Biroul Politic Judeţean.
Acțiunea a avut loc la Casa de Cultură din municipiul reședință, de față fiind și candidatul național Cătălin Predoiu.
Funcția de președinte a revenit, după cum era inevitabil, lui Flutur, care nu a avut contracandidat.
Au fost aleși, de asemenea, 2 prim-vicepreședinţi – Ioan Balan (Strategii politice și Comunicare) și Ion Lungu (Politici publice), 8 vicepreședinţi – Dumitru Pardău (Departamentul pentru Strategii și Relații Publice), Adrian Popoiu (Departamentul Politici Economice, Mediu de Afaceri, Dezvoltare Regională, Fonduri Europene),Mihăiță Negură (Departamentul privind Politici Publice, Justiție, Siguranță, Ordine Publică și Siguranța Cetățeanului ), Gheorghe Niță (Departamentul Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu și Dezvoltare Rurală ),Vasile Tofan (Departamentul privind Politicile în Educație, Cercetare, Cultură, Minorități și Sport ),Steliana Miron (Departamentul pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicatele, Patronate, ONG, Grupuri de cetățeni), Radu Surugiu (Departamentul privind Politici în Sănătate ) și Ovidiu Doroftei (Departamentul de Imagine, Comunicare, Relații mass-media și purtător de cuvânt), un trezorier – Sorina Barbu și 15 membri – Vasilică Băițan, Ilie Boancheș, Dan Chidoveț, Gheorghe Coroamă, Viorel Cucu, Grațian Gherghel, Dorel Guliciuc, Cristian Irimie, Decebal Dumitru Isachi, Ioan Moraru, Tudor Plăcintă, Tiberiu Prodan, Gelu Puiu, Tudorel Titianu și Tudor Ion Zdrob.
Flutur a vorbit despre trecutul său politic, despre proiectele proprii și despre promisiunile neonorate ale PSD, reluând temele mult discutate la alegerile de anul trecut.
Deși în 2016 la nivel național PNL s-a făcut de rușine, iar la nivel județean a fost prea puțin convingător, Flutur s-a referit la “cel mai mare scor ca număr de voturi la nivel național, câștigând președinția administrației județene, 21 de consilieri județeni ( din 37 – n.r. ) și 45 de funcții de primar ( din 114 – nr. )”.
În legătură cu fuziunea PNL – PDL, el a spus că “Suceava a fost un model de fuziune” și că “la Suceava a existat un nucleu dur de liberali”.
Liderul PNL a reamintit că nu va candida la nivel național, dar “voi cere conducerii centrale să fie mai activă, obiectivul nostru este câștigarea europarlamentarelor și alegerilor locale din 2020”.
DAN PASCARU
Ziaruldepenet.ro
Ce opțiune? Vedem că și PSD,ALDE și ,mai nou, PNL(PDL), își aleg președinții dintr-un singur candidat, ceea ce ne duce spre partid stat. Dictatura încă domnește, chiar dacă sute de oameni și-au dat viața in dec. 1989 pentru democrație. RUȘINE!!! Cum te poți considera președinte al unei formațiuni politice, dacă doar tu singur ai candidat!? Traversăm o nebuloasă ! RUȘINE clasei politice actuale! RUȘINE,RUȘINE,RUȘINE!!!