La sfârșitul lunii mai, șeful PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, se arăta încrezător în privința continuării lucrărilor la pârtia de schi din Rarău, spunând că Guvernul a alocat “întreaga sumă” pentru finalizarea primului tronson.
Mai exact, anunța el, era vorba de 7,55 milioane lei, care, normal, ar fi fost disponibilizați în urma susținerii proiectului de către parlamentarii suceveni.
Stan a trimis mingea în terenul primarului PNL al municipiului Câmpulung Moldovenesc Mihai Negură, afirmând că banii au intrat în conturile Primăriei și că lucrările vor fi reluate “în cel mai scurt timp”.
Negură prelua mingea și asigura că suma alocată de Guvern “este suficientă” pentru finalizarea primului tronson al pârtiei .
Tot Negură dădea și un termen pentru finalizarea investițiilor : sfârșitul lunii septembrie 2017.
Edilul șef a ținut chiar să-i “mulțumească personal domnului ministru al Turismului Marius Dobre Niță” pentru alocarea fondurilor, lucru care în mod sigur l-a măgulit nespus pe Stan.
De atunci, pentru a face voia lui Dragnea, ministrul și-a dat demisia, iar PSD și-a trântit, cu scandalul aferent, propriul Guvern.
După reluarea proiectului, utilajele au reapărut la baza pârtiei, după cum vedeți în fotografiile ZdpN realizate astăzi.
Principalele probleme care trebuie acum rezolvate sunt accesul, mai exact amenajarea a aproximativ 3 kilometri de drum și parcarea.
Drumul aparține Primăriei, Primăria nu are bani, așa încât așteaptă sprijin prin Programul Național de Dezvoltare Locală ( PNDL ).
Social democratul Stan era foarte optimist, la sfârșitul lunii mai, că județul Suceava va primi 920 milioane lei prin PNDL, dar nu a făcut imprudența să detalieze proiectele ce vor fi atacate.
Prăbușirea Guvernului Grindeanu a amânat finanțarea, așa încât șeful de partid al lui Negură, liberalul Gheorghe Flutur s-a plâns că “nu se mai știe nimic despre proiectele de modernizare a unor drumuri prin PNDL”.
Neclaritățile în privința lucrărilor complete, la pârtie și la drum, continuă, semn că proiectul este frumos pe hârtie, dar greu de pus în practică.
După ce entuziasmul general al primirii banilor a trecut, autoritățile locale și-au dat seama că viitorii schiori nu vor putea ajunge la baza primului tronson ( lungime 2,8 kilometri ) decât dacă vor face off-road, lucru “de neacceptat” după cum a spus Negură.
Drept pentru care demersurile la Guvern vor fi reluate, după ce situația se va limpezi la București.
.
DAN PASCARU