Ca să putem să avem pretenții de la generațiile care ne urmează să fie culți, deștepți, isteți, inteligenți și educați trebuie să le oferim niște modele. Da, sună ca un subiect de bac de anul ăsta, dar nu, nu este asta. Dacă tinerii au ajuns să considere oameni ca Gigi Becali, Cătălin Botezatu sau animatoarele drept modele de viață, e grav. Și totuși, nimeni nu își pune un semn de întrebare…
Introducerea fiind făcută, vă prezentăm un detaliu pe care, se pare, nimeni nu l-a observat până acum, care ne demonstrează, încă o dată, că în România nu se pune preț pe lucrurile mici, dar care contează. Pe una dintre cele mai vizitate clădiri de către oamenii culți din ultima vreme stă dovadă o greșeală memorabilă de scriere.
Dacă nu ați recunoscut din imagine, vă spunem noi, este vorba despre sala Aurel Băeșu, de lângă muzeul Ion Irimescu. Și după ce ei scriu așa pe un obiect relativ important, cum se așteaptă să scrie elevii de clasa a XII-a în examenul de bacalaureat?
Alma GAVRIL-URSACHE
Ziarul de pe Net
Schimbaţi-o repede, numai să aveţi grijă a doua oară să nu scrieţi Î-L !
Cat spirit de observatie domnisoara ! Cred ca si placa aia e scrisa si donata de italieni doar asa se mai poate explica… Dar ce ne mai miram, la cat valoreaza cultura pe meleagurile astea… Striga un jandarm la o manifestatie “La duba cu cultura” si cred ca asta-i slogan national. Cultura ar trebui inchisa-n duba si lasata acolo. Daca o lasam libera e periculoasa !
Cand locuiesti intr-o casa de sticla – in textul tau necopt, cu erori in ortografie si topica frazei -, nu arunca cu pietre in afara!
PS “Oameni culti din ultima vreme” sau “vizitata in ultima vreme de oameni culti”?
Orice sintagma scoasă din context poate suna ca o greşeală de topică. Ordinea cuvintelor în frază în limba română nu se ghidează după reguli atât de stricte.