În ședința de pe 26 octombrie, consilierii locali fălticeneni vor aproba registrul local al spațiilor verzi din intravilan.
Documentul întocmit de Ecologic AMB Pașcani a centralizat o suprafață totală de 611.601 mp., din care 29 % fâșii plantate și 20 % spații verzi publice cu folosință specializată.
La o populație de 25.723 locuitori, Fălticeniul are o suprafață de 23 mp. spațiu verde amenajat pe cap de locuitor, fără terenuri degradate.
În municipiu au fost numărați 3.759 arbori, cei mai mulți fiind tei ( 804 ), brazi argintii ( 731 ) și molizi ( 412 ).
În parcul Prefecturii sunt 106 arbori, iar în parcul Primăriei 19.
Valoarea declarată a investiției, din procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor, a fost de 43.000 lei fără TVA.
MIHAI SPÎNU
Trist, nici macar un arbore pe cap de locuitor,100-200 m² de locuitor, e de domeniul SF. Situatia e la fel si în mediul rural (numai ca acolo nimeni nu se mai complica sa faca o evaluare a suprafetei verzi pe cap de locuitor). Aceste informatii se pot deduce, cu ochiul liber si fara prea multe investigatii, platite din banul public. Intre Ocoalele Silvice, gaterele si afacerile cu lemn ce-au distrus toata fauna si flora Zonei Falticeni (vezi camioanele care transporta lemn, zi si noapte, de vreo 30 de ani încoace), Iazurile din Zona Falticeni care sunt exploatate de tot felul de mafioti parveniti, fara pic de preocupare pentru natura, livezile distruse total, si proprietarii lor fara nici un sprijin, apoi administratia care (profitând de legile negândite, dictate de la Bucuresti) pune la dispozitie spatiile verzi (publice), proprietarilor de “afaceri”, discoteci (vezi cazul celui care-a taiat toti copacii si gardul viu de lânga Casa de Cultura), sau “toaletarea” copacilor si a spatiului verde, care se tranforma în exterminarea propriu-zisa a acestora; parcarile si parcurile pentru copii, care diminueaza spatiul verde si mai mult, proiectele pentru Centenarul Unirii, prevazute tot pe spatiul verde, tornada si ploile cu gheata, din iunie, de la Vadu Moldovei, Boroaia, Drăgușeni și Forăști; toate denota lipsa crunta a unei minime concertari, preocupari din partea tuturor autoritatilor locale din Zona Falticeni pentru NATURA.