După ce toată lumea și-a luat mâinile de pe el, fostul consulat austriac de pe strada Sucevei nr. 47 din Fălticeni, aflat într-o stare avansată de degradare, s-ar putea transforma în muzeu de artă religioasă.
Consilierii județeni au aprobat, azi, înscrierea în cartea funciară a imobilului proprietate publică a județului și transmiterea imobilului din administrarea Consiliului Județean în cea a Muzeului Bucovinei.
Consilierul județean Vasile Tofan ( PNL ), fost primar, a ținut să spună că “din clădire a rămas numai scheletul, are ceva elemente arhitecturale din arhitectura nemțească, e asemănare un pic, așa, cu castelul Peleș.
Strada Sucevei va avea două puncte muzeale de importanță foarte mare, pe lângă Galeria Oamenilor de Seamă un muzeu de artă religioasă”.
Imobilul de pe str. Sucevei nr. 47 este compus din 4 clădiri ( spațiu administrativ, magazie, depozit carburanți, grup sanitar ) și terenul aferent de 4.612 mp.
Muzeul Bucovinei intenționează să amenajeze un muzeu de artă religioasă a tuturor cultelor din județ.
“Există o serie de muzee mănăstirești ortodoxe care găzduiesc patrimoniu medieval și din perioada modernă, lipsind totuși, în acest moment, un muzeu de artă religioasă care, pe lângă obiecte din diferite perioade istorice vechi să conțină și evoluția artelor religioase până la zi”, a precizat directorul Muzeului Bucovinei Emil Ursu.
La începutul anului trecut, ZdpN a prezentat pe larg istoria decăderii fostului consulat austriac din Fălticeni sau cramă cum o cunosc localnicii.
CITEȘTE
DAN PASCARU