Cafeneaua armenească de pe strada cu același nume din Suceava reprezenta nu numai loc de întâlnire pentru localnici, ci și o clădire cu istorie deloc de neglijat. Localul vechi de aproape un secol era amplasat “în coasta” bisericii Sf. Cruce, în apropierea școlii primare armene. Nu numai armenii frecventau cafeneaua, ci și mușteriii neaoși care căutau aroma deosebită a licorii fierbinți.
Perioada comunistă a transformat imobilul în țesătorie, iar apoi sistematizarea urbanistică l-a ras de pe fața pământului. Strada care urcă spre Turnul Roșu a fost reconfigurată, modernizată, peste drum a fost construită autogara, dar vechile case de pe strada Armenească încă mai păstrează parfumul vremurilor de odinioară. Cine știe pentru cât timp…
–
–
–
TEODOR PUȘCAȘU
Unde sunt armenii de altădată? Varujan Vosganian se smiorcăia și se miruia în Parlament ca să scape de urmărirea penală.
Varujan Pambuccian, deputat, veșnicul șef al minoritățiloralteledecîtminoritateamaghiară, mare matematician și informatician, susține guvernarea infractorului Dragnea.
Problema , daca se poate numi asa este chiar blocul de vizavi realizat de …… si construit de ……. (nu dam nume). Proprietarul de la baza strazii Ion Creanga, Vatamaniuc a vandut parcela cu casa cu tot. Pretul a fost pe masura. Apoi lista de semnaturi pentru constructia P+6 intocmita chiar de un armean al zonei care stia pe toti ai zonei. Comisia din P. Suceava a fost o formalitate pentru aprobarea unei constructii care nu are ce cauta acolo. Intr-o zona cu P, P+1, P+2 max implantezi ca …… o constructie care iese din tiparele molcomi ale zonei. Astfel s-a inceput sfarsitul unei strazi – str. Armeneasca – pe care am locuit atat eu cat si bunicii mei. Nu mai spun nimica se str. Ion Creanga unde vila lui Hopmayer sta martora la toate distrugerile din zona – mareata Autogara Suceava care a fost amplasata la intamplare acolo inlocuind un parc cu pomi si verdeata. Si asa din rau in mai rau pana ….. nu se stie unde.