Numărul unităților de învățământ din județul Suceava ar putea scădea, din următorul an școlar, din cauza diminuării populației școlare.
Inspectoratul Școlar a primit din partea administrațiilor locale solicitări pentru închiderea grădinițelor din Slobozia, nr. 2 Drăgoiești, Stânca – Zvoriștea și a școlilor primare din Bahna Arini și nr. 3, ambele din comuna Preutești, Petia – Bunești și Racova – Udești.
Fenomenul închiderii unităților de învățământ se accentuează nu numai din cauza scăderii numărului de preșcolari și elevi, ci și a mutării lor în orașe sau centre de comune.
În prezent, în județul Suceava funcționează 760 de unități școlare, dintre care 172 în mediul urban.
–
–
DAN PASCARU
Nu e doar trist ce se întâmpla, ci te lasa fara cuvinte…Intr-o societate în care oamenii nu mai au repere, nu mai au încredere în nimeni si nimic, macar ADMINISTRATIILE, ar trebui sa încerce sa faca ceva, la nivel local, pentru binele locuitorilor din fiecare sat. Sa nu astepte, nici un primar din mediul rural, sa se coboare acesti infecti de la Bucuresti, sa vada ce le lipseste oamenilor din aceste sate, sau cum ar trebui procedat astfel încât aceste institutii sa fie pastrate. Daca ar fi dupa sobolanimea de la Bucuresti, ar trebui ca toti copiii sa stea si sa se AUTO-EDUCE în fata ecranelor de telefon, tableta, calculator…In astfel de situatii, primariile pot veni cu solutii, astfel încât sa evite aceste masuri jalnice. Cu cât primarii si administratiile vor pune umarul si se vor implica, cu atât oamenii din sate, se vor simti mai în siguranta, se vor implica si vor avea tendinta sa ramâna în aceste zone. LIPSA EDUCATIEI IZOLEAZA si mai mult satele, mediul rural în întregime si contribuie, la fel ca si noile tehnologii si internetul, la o INDOBITOCIRE RAPIDA si IREVERSIBILA A INTREGII POPULATII. De altfel asta se si urmareste din exteriorul României, asta ni se doreste si ni se aplica de ani de zile!