Cadrele didactice de la Colegiul Tehnic Rădăuți au adresat Inspectoratului Școlar Suceava memoriul – protest Dreptate pentru Colegiul Tehnic Rădăuți după ce ISJ a decis planul de școlarizare aprobat la clasa a IX-a începând cu anul școlar 2018-2019.
Consiliul de administratie al Colegiului Tehnic, în acord cu propunerea membrilor Consiliului Profesoral al colegiului, a propus și votat un număr de 14 clase a IX-a pentru învățământul liceal : 2 clase la profilul matematică-informatică intensiv, 2 clase la profilul științele naturii, 2 clase la profilul știinte sociale, o clasă la profilul filologie, 2 clase la profilul tehnic servicii – economic, 2 clase la profilul tehnic mecatronică, o clasă la profilul tehnic electric, o clasă la profilul tehnic constructii și o clasă la profilul tehnic textile.
„Această propunere a planului de școlarizare s-a bazat pe statistica elabatorată de CJRAE cu privire la intențiile elevilor de clasa a VIII-a de a-și continua studiile în învățământul liceal și profilurile pe care doresc să le studieze, solicitările elevilor liceului și a părinților acestora, care sunt interesați de evoluția și progresul actului educațional în Colegiul Tehnic Rădăuți și nu în ultimul rând, asigurarea normelor pentru personalul didactic și nedidactic încadrat al unității.
Inspectoratul Școlar Suceava a decis aprobarea doar a 8 clase de liceu : 3 clase la profilul teoretic și 5 clase la profilul tehnic, eliminând în totalitate profilul științele naturii și profilul tehnic textile ( în acest ultim caz, existând pericolul pierderii acreditării ).
Singura explicație în susținerea acestei decizii a fost faptul că se înregistrează o scădere a numărului absolvenților de clasa a VIII-a, însă această motivare nu este susținută și de numărul respondenților la studiul efectuat de CJRAE în zona Rădăuți” se menționează în memoriul – protest.
În document se menționează că profesorii colegiului “nu sunt de acord cu planul de școlarizare impus a fi acceptat de conducerea Inspectoratului Școlar și solicită revenirea asupra deciziei luate prin mărirea numărului de clase a IX-a din anul școlar 2018-2019 măcar la 12 clase.
Argumentele noastre sunt susținute și de Asociația de Părinți.
Pentru cazul în care solicitarea colectivului de cadre didactice și nedidactice din Colegiul Tehnic Rădăuți este ignorată, profesorii sunt deciși să protesteze, astfel că în primă etapă nu vor fi încheiate mediile semestriale, situația școlară pe semestrul I și ulterior boicotarea examenului de bacalaureat care va începe în luna februarie”.
–
–
–
DAN PASCARU
Felicitări profesorilor de la Colegiul Tehnic!Toate Colegiile Tehnice ar trebui sa protesteze!S-au facut niște ilegalități elevilor de clasa a VIII -a .CINEVA trebuie să-ȘI DEA DEMISIA DOMNULE INSPECTOR LAZĂR!!!S-au tăiat clasele de filologie de la Liceul NR.1 SUCEAVA și de la 4.Daca nu ai bani să mergi cu autobuzul la școală în oraș și ești pasionat de Filologie nu ai nicio șansă dacă ești din Burdujeni după mintea lui Ghiță.
LA Liceul Economic s-au tăiat clasele de mate-infoo foarte căutate acum în aceste vremuri!
La Liceul 4 s-au tăiat clasele de filologie deși au căutare .
La Liceul Alimentar s-a tăiat o clasă de ind.alimentară și una de mecatronică.Și așa mai departe…dar este curios cum toate modificările sunt făcute la liceele din județ cu profil, tehnic cu acordul inspectorului de specialitate.
LA Rădăuți,agricolul e în grații și nu prea a tăiat doar la Tehnic.
La Falticeni e sediul și a rămas la fel.
În loc LAZAR să se ocupe de situația scolilor din județ că nu a făcut nimic pentru învățământul sucevean de ani de zile de când e inspector,doar stă ascuns după câte o duduie ,el nu știe cum să șteargă clase din școli dar mai puțin la Liceul din Gura Humorului unde sunt catastrofe cu liceu dar acolo sunt admiși că e voie.Câte clase a tăiat de la Humor?.Afară cu LAZĂR ȘI DEMISIA!!!DEMISIA DE ONOARE!