- alți doi consilieri PSD, ambii ingineri constructori au vrut să intevină, în discuții, dar a fost preferată opinia profesorul de română Vasile Sburlea.
- Vasile Sburlea este prezent în sala de consiliu din Primăria Fălticeni de pe vremea PCR, când primar era Costică Arteni.
- Traseul politic al consilierului Sburlea: PCR, PUNR, PRM, PDL și PSD.
La ședința ordinară a Consiliului Local Fălticeni de vineri, 27 septembrie a.c., consilierul local PNL Olguța Popa a intervenit la punctul diverse și l-a întrebat pe primarul PSD Cătălin Coman de ce au fost scoase pietrele cubice de pe strada Nicolae Beldiceanu și care e destinația acestora. Coman i-a răspuns că ”este un proiectant, un expert, care spune ce trebuie făcut. Noi ne putem da cu părerea, doar așa, la o discuție amicală…Este un proiect asumat de un proiectant, de un arhitect, care spune că nu se poate turna asfalt peste piatra cubică. Piatra e depozitată de constructor.”
Edilul Coman a admis că se fură, dar că nu îi poate prinde pe hoți dacă nu îi spune cineva cine anume fură (SIC!).
Incredibil este că primarul Coman spune că a prins oameni care fură cu sacoșa, dar cu camionul nu, cu toate că piatra cubică este depozitată în curtea Colegiului Mihai Băcescu, unde ar trebui conform legii să existe camere de supraveghere și pază.
Declarația primarului PSD este grăitoare: „Într-adevăr, am auzit, dar n-a venit nimeni să spună că mașina cutare. Nu mai spun că am găsit și persoane care luau cu sacoșa de acolo.(…)Piatra nu este cuantificată, în curte la liceul Mihai Băcescu e amestecată cu resturi de asfalt, cu borduri, cu pământ, dar vă asigur că vom lua măsuri s-o separăm și s-o aducem la Primărie, astfel încât s-o putem valorifica în beneficiul comunității”. Dacă nu o fură între timp pe toată hoții neprinși.
Mai interesantă a fost intervenția consilierului local PSD Vasile Sburlea, fost membru PDL, trecut la social-democrați cu ordonanța Dragnea, care părea pregătit să intervină, a ținut neapărat să-și spună opinia pe acest subiect și chiar a recunoscut că s-a documentat. Cuvintele consilierului Sburlea spun totul: „Faptul că se cară cu mașina, cu sacoșa, e și un aspect foarte bun. Respectivele pietre vor fi folosite, pe când așa, vor sta pe acolo cine știe pe unde…”. În concluzie, bine că se fură.
El a mai încercat să argumenteze că „macadamul nu se mai poartă”, uitând parcă cu ce preț se vinde piatra cubică. Pe internet, prețul variază între 800 și 1200 de lei pe metrul cub, ceea ce înseamnă o valoare cu adevărat importantă și, dacă e să evaluăm în mare, ajungem la valori care să facă să merite exportul ei.
În discuție ar fi vrut să intervină alți doi consilieri de la PSD, ambii ingineri constructori. Este vorba despre Gheorghe Arteni (șeful Secției de Drumuri Naționale Suceava) și Gheorghe Iacob (inginer constructor la Elbi SA Fălticeni), care ar fi putut oferi detalii tehnice în cunoștință de cauză, dar a fost preferată părerea profesorului pensionar de limba și literatura română Vasile Sburlea. Lucrurile vorbesc de la sine și nu mai sunt necesare alte comentarii.
Țin să precizez în final traseul politic al consilierului local Vasile Sburlea, astăzi PSD, la următoarele alegeri mai vedem: PCR, PUNR, PRM, PDL și PSD.
SERGIU JIPA
sergiu@ziaruldepenet.ro
Coman : un gainar ,traficant de persoane si documente (pasapoarte) Norvegiene in Paris . Un mic lingau infractor ,sageata interlopilor psd,pnl, etc .
https://www.youtube.com/watch?v=sF0FIoO-diE
Stau langa locuinta numarului 2 ( cel care sta mai mult in coltul mesei, sau sub masa , la sedintele de consiliu), incepuse sa-si paveje curtea de pe str. Doctor Tatos, isi adusese cu ceva vreme in urma niste banci de odihna ( de la primarie), cand a inceput scandalul cu piatra cubica intr-o noapte le-a scos pe toate si le-a dosit prin fundul curtii.
Intrebare???? Se poate monta piatra cubica si la blocurile ANL, intreaba un prieten.
Bordurile alea vechi sunt mai scumpe decat piatra cubica. Vedeti cum sta treaba si cu bordurile . Suspensiile de la un logan albastru sunt duse, de la cate borduri a carat de pe Ion Dragoslav.