Astăzi a avut loc, la Palatul Administrativ Suceava, o ședință operativă la care au participat generalul Ionel Oprea – coordonatorul Spitalul Județean și conducerile DSP, Prefecturii, Consiliului Județean, Primăriei și Crucii Roșii Suceava.
Oprea a făcut o prezentare a situației existente, spunând că necesarul de paturi pentru prima etapă de intervenție la anihilarea pandemiei de coronavirus (40 paturi la ATI și 900 paturi pe secții) este satisfăcut.
Potrivit unui comunicat emis de Prefectură, “un punct vulnerabil identificat a fost cel referitor la asigurarea concentrației de oxigen, având în vedere că firma care a câștigat licitația pentru asigurarea lucrărilor de întreținere și funcționare (nenominalizată – n.r.) a declinat lucrarea fără a face o constatare și fără a oferi consultanță pentru soluționarea acestei probleme.
Acest aspect a fost considerat ca fiind prioritate zero, avându-se în vedere mai multe variante alternative de soluționare”.
Președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur a nominalizat trei angajați ai CJ (nu sunt specificați în comunicat – n.r.) “care vor menține o legătură permanentă cu unitatea medicală și vor căuta soluții pentru identificarea unei alte firme autorizate care să efectueze lucrările necesare”.
Tot în cadrul ședinței s-a specificat că atât Spitalul Județean Suceava, care deține secții non-COVID pe toate specialitățile, cât și Spitalele Municipale Rădăuți, Vatra Dornei și Fălticeni pot prelua cazurile de execese alimentare specifice acestei perioade.
–
DAN PASCARU